Visie
Het logopedisch centrum te Ramsel werd in 1999 opgericht door Elke Vlaeminck en is intussen uitgegroeid tot een bloeiende groepspraktijk met verschillende specialisaties.
Wij richten ons zowel op kinderen, adolescenten als volwassenen. Behandelingen gaan door in de praktijk maar ook huisbezoeken in omliggende gemeentes (Ramsel, Houtvenne, Heultje, Hulshout, Westmeerbeek, Begijnendijk, Betekom, Aarschot, Langdorp, Ourodenberg, Herselt, Bergom en Blauberg) zijn mogelijk.
Door onze opleidingen, zeer frequente bijscholingen, positieve en creatieve aanpak en multidisciplinair overleg zoeken we voor iedereen een “op maat gemaakte” behandeling.
Elke Vlaeminck
Elke is in 1999 afgestudeerd als bachelor in de logopedie. Doorheen de jaren en bijscholing in binnen- en buitenland heeft zij een ruime expertise opgedaan op vlak van leer- en neurologische stoornissen. Zij benadert al haar patiënten op een spontane, creatieve en geïndividualiseerde manier.
Binnen de praktijk heeft Elke naast een coördinerende functie en de behandeling van algemene logopedische stoornissen ook specialisaties in
- behandeling van niet tot slecht verstaanbare jonge kinderen (Hodson en Paden),
- OMFT (oromyofunctionele stoornissen vaak in het kader van orthodontie),
- Parkinson (erkend Parkinsonexpert Parkinsonliga)
- Lax vox
- Dysfagie en instrumentele dysfagietechnieken
Veerle Van Horenbeek
Veerle is sinds 2010 bachelor in de logopedie. Deze opleiding heeft zij vervolgd met een onderwijsgerichte opleiding. Naast haar werk in de praktijk staat zij ook voor de klas in het buitengewoon onderwijs. Veerle spitst zich vooral toe op taal- articulatie, stem- en leerstoornissen.
Hanne Pelgrims
Hanne is in 2014 afgestudeerd als master in de logopedie en audiologie. Nadien studeerde zij nog verder en rondde een opleiding BaNaBa Buitengewoon onderwijs in combinatie met lerarenopleiding (secundair onderwijs) af.
Hanne is zowel werkzaam als zelfstandige logopediste als logopediste in het buitengewoon onderwijs. Hanne richt zich vooral op articulatie-, taal- en leerstoornissen. Ook heeft ze haar expertise op vlak van ondersteunende communicatie en SMOG uitgebouwd. Daarnaast volgde zij basiscursus OMFT. De verdiepingscursus staat nog op de planning om zich nog meer te specialiseren als OMFT-therapeut.
Jade Ooms
In 2018 studeerde Jade af als logopediste aan de Thomas More hogeschool te Antwerpen. In 2019 studeerde ze eveneens af als audiologe. In 2021 behaalde Jade haar getuigschrift van de jaarcursus ‘Psychomotorische ontwikkeling en remediëren leren’. Deze cursus geeft haar extra informatie tijdens de behandeling van kinderen met lees-en spellingsmoeilijkheden in combinatie met psychomotorische moeilijkheden.
Ze werkt voornamelijk met kinderen en jongeren met taal-, articulatie- en leerstoornissen. In september 2022 tot en met juni 2024 zal Jade het postgraduaat ‘Stem’ aan de Thomas More hogeschool te Antwerpen volgen. Zo zal ze eveneens kinderen, jongeren én volwassenen met stemklachten kunnen behandelen.
Jade heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de volgende logopedische disciplines:
Psychomotoriek en logopedie
- Psychomotorische ontwikkeling en remediërend leren
- 2-Hands-4-Kids: Hands-on rekenmethode
Articulatie
- Hodson en Paden: fonologische articulatietherapie: onderzoek en behandeling van onverstaanbare kinderen
- Basiscursus PROMPT: tactiel-kinetische behandeling van spraakstoornissen
Stem
- Lax Vox – Stemtherapie
- 2022-2024: Postgraduaat stem in opleiding
Werkwijze
Na de aanmelding wordt u uitgenodigd voor een eerste gesprek. De bedoeling hiervan is het in kaart brengen van de aanmeldingsklacht en verstrekken van informatie over onze werking. Tijdens dit gesprek wordt ook het onderzoek verder gepland. Na het onderzoek, volgt er een bespreking en wordt er al dan niet therapie opgestart.